Bakító

Petőfi Sándor: Arany Lacinak Laci te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom, Rontom-bontom, Ülj meg itten az ölemben, De ne moccanj, mert különben Meg talállak csípni, Igy ni! Ugye fáj? Hát ne kiabálj. Szájadat betedd, S nyisd ki füledet, Nyisd ki ezt a kis kaput; Majd meglátod, hogy mi fut Rajta át fejedbe... Egy kis tarka lepke. Tarka lepke, kis mese, Szállj be Laci fejibe.

Friss topikok

  • PÍpike: Jaaj de édesek vagytok! Nagyon jó volt olvasni! Remélem jövőre együtt lehetünk ezen a gyönyörű nap... (2011.05.03. 13:08) Május első vasárnapja
  • b79andi: Istenem Mergit!!! Olyan szépek vagytok! Én olyan büszke vagyok rá, hogy ismerhetlek titeket!!!! Ko... (2011.05.03. 12:42) Jó hét
  • Mercsi: Jaj annyira jól néz ki az a kép ahol Marci az ágyban ülve vigyorog... az egész olyan jól néz ki! É... (2011.05.02. 07:46) Szombat reggelek
  • Mercsi: Hát tényleg nem egy díjnyertes fotók, mi jobbat fotóztunk volna, nem? Hát öcsém ennyi érzékük ne l... (2011.04.16. 07:29) Oviképek
  • Mercsi: Hát ez nagyon jó ez a dvd! Marcinak van kitalálva, aki már pici korában is úgy tanulmányozta a sze... (2011.04.16. 07:26) Elefántos

Linkblog

Februári napok

2011.02.13. 19:32 - Mergit

Azt hiszem elmondhatom, hogy beindult a lovas meg az úszós szezon Marcinál. Már legalább három-négy hete járunk lovagolni, úszni is voltunk kétszer, a himlő miatt kettő kimaradt.
És nagyon jól megy mind a kettő! Veranéni nagyon tutti, profi aranyos úszó tanárnéni, persze nem az úszás a lényeg, hanem mindenféle gyakorlatokat kell csinálni a vízben, egyensúlyozásra meg összpontosításra kihegyezve, de végülis ritmika is van benne, meg még nagyon sok minden ahogy így belegondolok. Aminek nagyon örülök, hogy Marci olyan szinten kitartó, úgy tud küzdeni és belead mindent hogy nemigaz. Szóval vannak olyan feladatok amikor az úszógumi tartja a hátát, és neki biciklizni kell a vízbe, hogy hátrafele átússzon a másik partra. Minden nyakizma megfeszül, úgy dolgozik a kis manócska hogy áttekerjen! 

Volt hogy a fülét kellett megfogni és átugrálni, közben énekeltünk hogy ugráljunk mint a verebek rajta gyerekek! Vagy megint a nagy ólajtó méretű tábla ami úszik a vizen, de tökre imbolyog, és halacskákat szórtunk szét rajta, egyesével fel kell szedni és belerakni egy pohárba amit Veranéni jó magasan tart, hogy szinte pipiskedni kell ezen a billegális vizi járművön, szóval ez jó kis egyensúlyozás!
Szétdobált vagy ötven kindertojásból azt a sárga belsejét amiben van az ajándék, mindenki kapott egy hullahoppkarikát, az ugye fennmarad a vízen mert üreges, és abba kellett egyenként belehordani a tojásokat. Ez jó nehezen ment! Még a végére is alig tanulta meg hogy hozzon mégegyet. Beledobta, aztán mint aki jól végezte a dolgát. Mindig hájpolni kellett hogy gyerünk Marci futás hozzál mégegyet! Mert amúgy ez meg verseny volt. Én mondjuk imádok szurkolni valakinek, ezt Mercsi is tanúsíthatja :) ugye Mercsikém! 

A végén sose akar kijönni a vízből, ezt még valahogy meg kell majd oldani.

Hát a lovaglás az meg....csúcs szuper! Marci olyan biztonsággal ül a lovon, hogy nem igaz. Érdekes mert ez is az egyensúlyra van kihegyezve, persze nem csak arra. Itt Marci már elengedett kézzel ment több kört is. A combjával kapaszkodott.

Olyan tündér kitartó volt ebben is, Sanyi utasításait feltétlenül követi mindig. Sanyi kérdezte hogy Marci elfáradt a kezed? Mert köröket mentünk így kitartott kézzel, ez azért nehéz is ! Mondta hogy igen. Akkor fogd meg a fejed. És láttam hogy kapaszkodott a kapucnijába, de le nem engedte volna a kezét!

Szépen tudja ezeket a fontos dolgokat csinálni, hallgat az emberre!

Karikákat dobáltak bólyákba meg hullahoppkarikákba is, ez jobb kézzel már nagyon jól megy de a balos az elég ügyetlen még. Tán itthon is kellene gyakorolni a célbadobást, nem lenne hátrányos mert a keze tényleg kicsit ügyetlen még.

Jó sokat voltunk tegnap, aztán még bárányokat is néztünk és Marci egyáltalán nem akart elszakadni onnan. Nem vígasztalta hogy azt mondtam holnap is jövünk. Tényleg úgy volt, de mára eléggé betaknyosodott így inkább csak itt mentünk sétálni.

Ugye milyen kis ügyes?


Más téma, hogy ma elgondolkodtam ilyen pedagógiai dolgokon. Mint pl jólnevelés meg ilyesmi. Mert az alapállás hogy Marci nem olyan mint más, de senki nem olyan mint más egyébként, és tök másként állok hozzá ha pl nem csinálja meg amit mondok vagy ellentmond direkt...ilyenek. De ma kicsit afelé hajlottam, hogy azért kellene őt nevelni. Néha olyan szemtelen, úgy utasítgat oszt, mint a fene! Hozd ide ezt, keresd meg azt. És amit meg én kérek tőle még egy olyan kicsi dolgot se csinál meg, hogy csukd be az ajtót mikor az ajtó mellett áll. Még nem tudom hogy kezdek hozzá, mindenesetre azt hiszem utánaolvasással suttogó meg internet, meg gyereknevelési könyv, és megpróbálom a magunk példájára húzni a tippeket. Mindenképp meg kell kicsit nevelni, mert habár tündér és jópofa, azért sokszor nagyon neveletlen és ez csak romlani fog ha nem csinálok valamit.

Szerintem neki sem lehet mindent mindent elnézni, azért annyira nem foghatjuk rá hogy nem érti. Azt lehet hogy nem érti hogy ha kimegyünk miért kell átöltözni, de egy leheletnyi engedelmességet azért hátha sikerül kiügyeskedni. Mondjuk nem kis feladat ez egyik gyereknél sem. Marci olyan intelligens, valahogy biztos megtaláljuk a közös hangot. Szerintem biztos. Csak eddig nem figyeltem erre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bakito.blog.hu/api/trackback/id/tr302658748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercsi 2011.02.14. 06:22:46

Úgy látom, itt a lovas nemzet új tagja:o) Fú de profi tényleg, ahogy így leírod, meg a képeken! Meg hogy az úszást is így csinálja lelkesen! Ügyik vagytok, mind a ketten! És persze elképzelem az óriási szurkolást Mergitkém:o)))

anyeg 2011.02.14. 16:10:50

Na igen és érdekes,ahogy most felveted a fegyelmezést,lehet,h épp jókor! Rá szoktál ezekre érezni! Biztos meg lesz a módja majd,h hogyan is legyen ez,hogy kezdjél (kezdjünk) hozzá és menni fog! Igen ez is jó ötlet lesz!
Mint az úszás,és a ló! Rettentő ügyes!
Már látom magunkat,ahogy különféle versenyeken Marcinak tombolunk! :o))


süti beállítások módosítása