Bakító

Petőfi Sándor: Arany Lacinak Laci te, Hallod-e? Jer ide, Jer, ha mondom, Rontom-bontom, Ülj meg itten az ölemben, De ne moccanj, mert különben Meg talállak csípni, Igy ni! Ugye fáj? Hát ne kiabálj. Szájadat betedd, S nyisd ki füledet, Nyisd ki ezt a kis kaput; Majd meglátod, hogy mi fut Rajta át fejedbe... Egy kis tarka lepke. Tarka lepke, kis mese, Szállj be Laci fejibe.

Friss topikok

  • PÍpike: Jaaj de édesek vagytok! Nagyon jó volt olvasni! Remélem jövőre együtt lehetünk ezen a gyönyörű nap... (2011.05.03. 13:08) Május első vasárnapja
  • b79andi: Istenem Mergit!!! Olyan szépek vagytok! Én olyan büszke vagyok rá, hogy ismerhetlek titeket!!!! Ko... (2011.05.03. 12:42) Jó hét
  • Mercsi: Jaj annyira jól néz ki az a kép ahol Marci az ágyban ülve vigyorog... az egész olyan jól néz ki! É... (2011.05.02. 07:46) Szombat reggelek
  • Mercsi: Hát tényleg nem egy díjnyertes fotók, mi jobbat fotóztunk volna, nem? Hát öcsém ennyi érzékük ne l... (2011.04.16. 07:29) Oviképek
  • Mercsi: Hát ez nagyon jó ez a dvd! Marcinak van kitalálva, aki már pici korában is úgy tanulmányozta a sze... (2011.04.16. 07:26) Elefántos

Linkblog

PERFECT!

2011.01.03. 11:41 - Mergit

Van már pár ilyen jellegű bejegyzés ami tökéletes címet visel, de valahogy nem is jut eszembe más. Mindig bajban vagyok hogy milyen címet adjak neki.

Ő Marci. Aki tökéletes.

Most egyébként csak arról jutott eszembe hogy milyen egyszerűen le tudtam fektetni aludni és csak annyit kellett tenni érte hogy kivárni azt a rövid időt amire ő is ráhangolódik hogy aludni kell. És már máskor is észrevettem, hogy mikor szólok, "Jöhet a tej?" mert ez egyet jelent az alvással. és ilyenkor mindig azt mondja hogy nem, még nem.
És ha várok még egy fél órát, addig játszunk, csendesedünk el, akkor olyan kis okosan intelligensen lefekszik utána, tudja hogy már így is én is engedtem, és nem akarja kihasználni az engedékenységemet, tisztában van vele hogy mostmár itt az ideje hogy megtegye amit kérek. Persze benne van a rutin is, meg álmosodik is, de mégis tudna még ébren lenni mert amúgy meg nem ragad le a szeme.

Többször is volt ilyen mostanában, és azért is figyeltem meg ezt az apróságot és nem is csak az alvással, hanem mondjuk az átöltözéssel, vagy hogy jöjjön velem, kicsit vár és olyan mintha nem is figyelne pedig csak befejezi azt amit épp csinál, ez lehet hogy eltart akár öt percig is de aztán tudja hogy dolga van! Nagyon intelligens!

Azon gondolkodtam még, hogy vajon a kedvesség amit áraszt, hogy az mennyire "másolás"? utánzás? Merthogy mindig velem van és én ölelgetem dícsérgetem kedveskedek neki, és egyre csak azt veszem észre, hogy ő is annyira udvarias és lovagias tud lenni, annyira sokszor megdícsér minket anyával, amit főzünk, vagy hogy szép a hajad anya, vagy csinos vagy, és a kajáknál ha ízlik neki soha nem felejti el mondani hogy "Nagyon finom ez a rétes!" és most a malacnál is amit a kemencében sütöttünk agyon dícsérte, meg bármit főzök és ha már eszik belőle, már hangot is ad neki hogy ízlik neki! 

Reggel, mikor anyával olyan hat körül kávézunk megszokottan az ágyban ő általában a két kávé között szokott átjönni hozzánk. Nagy álmosan, csak egy kis résen kukucskál kifele alig várja hogy bedőljön közénk és csukja be a szemét, odafordul hozzám, bújik, és mondja hogy hozzál mindenkinek valamit! Ez persze azt jelenti hogy hozzak két kávét és neki meg tejet. Aztán miközben issza a tejet, kezd feléledni, és akkor elkezd nagyon hízelegni, bújni, ide is oda is, anyához is, hozzám is, és mondja hogy Jó így együtt! meg hogy Jó itt a tanyán! Annyira tudja!

Egy kis csoda ez a gyermek!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakito.blog.hu/api/trackback/id/tr542556499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercsi 2011.01.05. 09:13:12

Mergitkém!
Ez egy igazi szerető édesanya írása! Annyira aranyos és sugárzik belőle szinte a "szerelem"!
Abszolút nem gondolnám, hogy Marci utánoz titeket, mert mindig az aktuális helyzetekben mondja ő ezeket a vallomásokat, épp, mikor kiváltja azokat valami belőle! És ezért kellett neki melléd születnie, mert te nagyon kifejezed az érzelmeidet szavakban is, testbeszéddel is, és neki meg ezek alapból nehezebben mennének talán, mondjuk egy átlagos, mufurcabb, szülő mellett talán meg sem tanulná soha, de te belőle is kihoztad a maximumot ilyen téren, és ez nagyon nagy hasznára fog válni egész életében!
Annyira látom magam előtt, mikor így mondasz neki valamit és olyan, mintha nem is hallaná, aztán két perc múlva felugrik és megy csinálja a dolgát:o) Jaaj, annyira aranyos!
Mergitkém, nagyon fain kiscsákód van!

Mergit 2011.01.05. 10:51:53

@Mercsi: Mercsikém köszönöm a kedves szavakat! Tudod milyen jól esik bármilyen kicsi dícséret is!
Köszönöm!

anyeg 2011.01.05. 12:19:38

Tényleg úgy dícsér,mindent észrevesz,abszolút intelligens kiscsákó!
Az meg,hogy ilyen anyukája van,óriási nyereség neki! Meg aztán ez kölcsönös :o))

PÍpike 2011.01.08. 18:08:30

Hát tényleg nagyon jó gyerek!
Egyböl az jutott eszembe hogy karácsonykor is bármennyire nem akart aludni azért ment hősiesen!
Annyira jó hogy már vannak ilyen saját megnyilvánulásai,el tudom képzelni mennyire el lehetsz ájulva mikor megdicséri a főztödet!
ÁÁá jó kis csávó lesz ez!!
Nők álma!!!(aki ennyi nö közt nö fel!!!)


süti beállítások módosítása